maanantai 18. huhtikuuta 2016

19.4.2016

Valar Morghulis!

Ja Terve. 2 viikkoa vierähtänyt viime rustailuista, joten näin "aamutuimaan" pitää päivittää taas.

Ensialkuun harrrsosääsken perkeleet!!! näitä on nyt sikiäny ihan liikaa tänne. Uskoisin, että hajuherneiden parvekeallas on niiden pesä, täytyy hetimiten vaihtaa ne pois siitä normiruukkuun.. (ainut missä on suorayhteys kasvualustaan, taimimulta/perliitti)

Sokeri-vesi-fairy-ansa illassa tuli kymmenen kelluvaa paskiaista, 3s setti siis, ja käsin listin 4 aamulla taas.
Oon lueskellu chilifoorumilla torjunnasta kyseisiä öttiäisiä vastaan ja täytynee mäntysuopavedelle chilit kastella jos se auttais. Ihmettelen ku alunperin lueskelin, et miten estäis niitä ni laitoin ruukutusvaiheessa kevytsoraa sen 2cm kerroksen, ja eniten niitä on kuhissu just Nagassa, joka on kevytsoralla suojattu. Voihan se olla et ni sikiää siellä hajuherneessä ja siirtyy Nagan juurelle..

Haittana harsosääskillä, sen lisäks, että ne on ötököitä, jotka lentelee kasveissa(näköhaitta / ärsytysmaximus ku ne on ötököitä) on et niitten toukat syö pienten taimien juuriä!! Ja ku tuntuu et hitaasti kasvaa nää mun chilit ni voisko se olla, että siellä on niitä popsimassa ja hidastamassa?????


Kahen viikon tuloksia kuvina, kuten näkyy, todella hidasta touhua, Voi toki olla, et vertaan (turhaan) monivuotisten kasvattajien puuhaan, ainakin noissa vesiviljelyissä näyttäs räjähtävän kasvuun ja muutenkin suht nopeeta touhua. (ensi kaudella vesiviljely?)

KokokattausTaimet kasvamassa hitaasti

Luulen et pää-syy hitaaseen kasvuun on valonpuute. Tiedän et pitäis ostaa lisää valaistusta, mutta en aijo ostaa. Pärjään tolla + luonnon valolla. Tuskin siis hirveetä satoa saan aikaan tänä vuonna, mut jos muutaman. Toisaalta tiiän kyllä, että kasvaahan noi oikeasti kun on pitänyt lamppua nostaa chilien siihen kiinni kasvaessa. Pitäis lopettaa tää vertailu muihin ja nauttia vaan omista kasveista. TULIS JO KESÄ! (parvekkeelle kasvit)

Ikkunalla kasvun huomaa sentään

Bolle kasvattaa uusia kasvupisteitä ja kaksihaaraisen lehden.

Avokado juurruttaa itseään, luulen. Vieläkin mullassa ja ei näy vihreää. Auringonkukat, ruohosipuli ja basilikan kuivu pois, Unohdin liian usein niiden olemassa olon sivuikkunalaudalla. Mut yrtithän nyt kerkeää vielä, joten:
 Keittiöön yrttejä kasvamaan turpeeseen + auringonkukka

Viikko ja päivä myöhemmin.

Ps. Italianosta löytyy muutamat tämmöset jo, useat nypin pois, jotta kasvais lisää, NUPPUJA!

Kiinan ruususta tulee menestys, lehdet kasvaa nopeasti  ja uusia kasvupisteitä. Tästä tulee pysyvä asukki kyllä.

Helsingissä järjestettiin viimeviikolla Game of Thrones näyttelykin, Torstaina käytiin, ei samat jonot ku reilu vuos sitten Tukholmassa :D Käveltiin suoraan sisään vaan, Lauantaina kuulu olevan narinkkatorin yli jonot.

























Tälleen aamuisin tuntuu saavan aikaseks kirjottaa tänne jotain, Koitan laajentaa vähän lisää blogin aihepiiriä, pääaihe pysyy chileissä, saattaa olla, että tänne jotain muutakin ilmestyy vielä
Omnomnom


Soppaluu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti