keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Suomi 99v.

 7.12.2016

Päivä itsenäisyyspäivän jälkeen.


Paella
Juhlittiin Suomen 99.vuotispäivää ihan kotosalla ja ulkoilemalla. Ruokana tehtiin ei niin suomalaisittain paellaa. Hyvää tuli. Äyriäisinä käytettiin sinisimpukoita, jättikatkarapuja ja mustekalarenkaita. Pohjana käytettiin Jamie Oliverin ohjetta hieman muokaten, simpukoitahan siinä ei ole, joten ne kypsytettiin valkoviinissä, jota lisättiin myös. Mutta siis, hyväää.

Alkumaljana toimi kuiva kuohuviini, Cavaa, tosi kuiva. Pohjalle tilkka marlin glögiä a avot. Toimii.

Glögi-skumppa


Kalevala Gin
6.12.2016 Suomi 99v.
Aamupäivän lenkki Teukan kanssa oli Eiraan ja Hernesaareen päin. Kuva Eiran uimarannalta. Sää suosi kyllä, pikku pakkanen ja aurinkoa. Uimaan ei uskaltanut.  Toinen kuva anopin ostama synttärilahja jo syyskuulta. Vähän miedompi maku kuin Napuessa, pitää toki kokeilla paremmalla tonicilla kuin sweppesin.





Sinisimpukat valkoviini-kermakastikkeessa


 Taitaa olla äyriäskausi menossa meillä, tullut syötyä jos minkä näköistä nilviäistä. Toki nyt on löytynyt heräteostoksina alennuksista.


Jätkäsaari 6.12.2016

 Itämään laitetttu 26.11.2016
Tilanne nyt 7.12.2016

C. Annuum:
- Almapaprika 0  - itänyt 1/2
- Black Scorpion Tongue 4 - kierteet näkyy, kohta sirkkalehdet nousee

C. Baccatum:
- Aji Fantasy, Sparkly White 4-5 - itänyt 1/2
- Bishop´s Hat 3-4  - itänyt 2/2
- Trepadeira Werner 4 - itänyt 2/2

C. Chinense
- Datil Sweet (yellow) 3 - itänyt 1/2
- Pink Habanero 0-1 - itänyt 1/2
- Venezuelan Tiger 3 -

Hyvin on itäneet, Venezuelan tiger siis odottaa itseään vielä. Trapadeira Wernet iti ensimmäisenä jo muutama päivä sitten. 

Herkkujuoma. Vettä, inkivääriä, keittä hetken, Limeä mukiin, liemi päälle ja nyt lisänä chilihunajaa. nam.

Vaimoke toi tuliaisena :)) tulin kuulemma mieleen.  "kaks lempiasiaa, chili ja lakritsi" ei voi mennä pahasti pieleen :)


JK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti