tiistai 29. maaliskuuta 2016

Päivitys 29.3.2016

Hei vaan hei taas,



Töissä kiireinen pääsiäinen ois taas ohi ja päivitän tilannetta,

Vois sanoa, että työt haittas harrastusta, mut en antanut niin käydä, sain vaihettua 5 chiliä suurempiin ruukkuihin,
Ruukuiksi valitsin orthexin eden 16x16. Valinta osui jo ulkonäön takia, ruukku ei ehkä ole tarpeeksi iso suurille kasveille, mutta tila täällä etelä-Helsingissä ei anna tila myöten hirveesti, joten todennäköiseti pyrin pitämään ne pieninä muutenkin, toivottavasti tulee jotain satoa.
Ehkä kun kelit on tarpeeksi lämpimät ja uskaltaa parvekkeelle laittaa suurenee vielä ruukut.


Isompiin ruukkuihin pääsivät:
- Naga morich
- Vampire F2
- Aleppo
- Lemon drop
- Cayenne / Fireflame

Taimimulta / perliitti mix toimii kasvu-aslustana, mukaan pääs myös kuvassa näkyvä Neudorffin tomaatti-lannoitetta, (Keimolle kiitos vinkistä, hyvältä näytti silloin siun kasvatukset, miltähän nyt?)
Päälle muutama sentti ruukkukatetta.


Chilit uusissa ruukuissaan

Ennen pääsiäistä lueskelin latvomisesta chilifoorumilla, ja päätin kokeilla itsekkin, Tänään otetetussa kuvassa Bolivian Rainbow 5 päivää latvomisen jälkeen, puskee jo uuttaa lehteä niin alhaalta kuin ylhäältä. (vähän epäselvä kuva kylläkin)

Chilikaupasta ostettu Habanero O.
Haba saanu pääsiäisen aikana kunnon kasvuspurtin, annoin perjantaina kasteluvedessä puutarhankesää mukana + kelit oli hyvät. Saapuessa taloon Haba oli kuvan vasemmassa reunassa olevaan lamppuun asti, kuva toki hieman yläviistosta, mutta n. 15cm kasvua tullut. Kasvaispa omatkin noin nopeaan. :D (kuvassa myös kiinaledi lamppu, Chilivaarin blogista poimittu)


Cayenne ja Aleppo sai leikkauksen, toiset siis, saa nähdä mitä tykkäävät (kuvassa vasen ja oikea reuna)
Mitään hirveää edistymistä ei ole tapahtunut, En tiedä mistä johtuu, valon puutteesta varmaan. Koitan hillitä kastelua jatkuvasti kun pelottaa se ylikastelukin. Ei pitäis olla näin malttamaton.Tiedänhän minä ettei se yönyli tapahdu, mutta voisivat kasvaa nopeammin.
Nuorimmat chilit on nyt suoraan lampun alla ja näyttävät kasvattavat uusia lehtiä aika nopeasti.

Muut kasvatukset kasvavat myös hyvin
Hajuherne kasvaa vauhdissa, melkein  silmissä,

Basilika itää hyvin,
 Auringonkukka myös

Joensuusta palatessa kuljetin myös kiinanruusun (reilu 20 vuotta) vanhan pistokkaan kotiin, kärsi kovasti kuljetukseta, katkes sekä 5 lehteä lähti, jäljelle jäi vaan 2, jotka myös kärsi, mutta selvis hengissä ja alkaa kasvamaan uutta lehteä.





Ruohosipuli itää myös, kuvaa en ottanut, niin ohutta seittiä vielä.

Sit odotellaan taas.
-Soppaluu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti